V menu přibyla sekce Brože

Rozhodla jsem se, že od velkých věcí si musím občas odpočinout a u čeho jiného, než u šítí... Takže recykluji různé zbytky a odstřižky, často hedvábné a doplňuji je korálkovou výšivkou. Často používám motiv "bublinek", které vymyslela výtvarnice Marta Drozdová a popsala jejich tvoření ve své knížce Textilní šperky a doplňky. Brože jsou výhradně šité, zásadně nepoužívám žádná lepidla ani tavnou pistoli.

Brože jsou i ke koupi, v cenách od 250,- do 350,- Kč, podle pracnosti a použitého materiálu. Pokud by se vám líbila brož, která už má majitelku, mohu vytvořit na objednávku podobnou (nikdy ne stejnou), nebo lze objednat brož  v oblíbené barevnosti.

Brože jsou přišité na velké kadeřnické pinetě, nemám ráda ostré hroty zavíracích špendlíků a brožových můstků. Krásně drží pleteninu (svetry a šály), zdobí klopu sáčka či kabátu a v neposlední řadě i účes!

 

Kolektivní foto před Japonskými quilty, více obrázků z kytlické vernisáže v sekci Blog

Takzvaný "Svitek", je textilní obraz inspirovaný výletem do Japonska, jehož osm účastnic takové svitky ušilo a vystavilo na letošním PPM. Cesty Za japonskými textilními technikami pořádá Lada Charvátová https://www.lada-bytovytextil.cz/ a Václav Kučera urusi.cz/inden/